About

Üdv! Foma vagyok. Ez meg itt a Történelem ködébe veszve. Eredetileg ugyan csak történelmi, régészeti kérdésekkel szándékoztam foglalkozni, de mostanra sokat bővült a paletta.

Eljött az ideje, hogy újraírjam az About részt. Mostanra kikristályosodott a blog profilja, ami a történelem, régészet témák mellett sok minden egyébbel is gazdagodott az elmúlt esztendőben. Található itt animációs film, film, könyv, videojáték és gyerekjáték, stb. téma. Leginkább saját fejem után igyekszem menni az írások témájában, de próbálok fejlődni is. Bátran írd le alul a komment szekcióban észrevételeidet, mivel a bejegyzések eszmecsere indító céllal is készülnek egy jó kis beszélgetéshez. Aki esetleg nem ismeri a WordPress rendszerét, csak egy nick nevet kell megadni, meg egy e-mail címet, és máris mehet a hozzászólás (vagyis nem kötelező regisztrálni). Ha netán nem jelenik meg azonnal, akkor valószínűleg a motor lektorálandónak ítélte; nem kell aggódni, ki fog kerülni, amint észreveszem.


4 responses to “About

  • PashCutter

    Bár tudom, hogy nem szereted a 444-cikkeket, de ezt azért linkelem, mert 1, igényes cikk és 2, hasonló a felfogása a szerzőnek a magyar történelemről és annak értelmezéséről, mint neked. Bán Mór Hunyadi-regénysorozatát veszi górcső alá történész szempontból:
    (https://tortenelem.444.hu/2017/06/07/ban-mor-hunyadi-sorozata-a-tortenesz-szemevel)

    • Foma

      Ez valóban érdekes volt. 🙂 Mondjuk elolvasni valószínűleg a könyveket így se fogom, mert egyszerűen nincs rá időm, meg energiám. De észben fogom tartani a címet.

    • PashCutter

      Közben belehallgattam abba a MeToo-videóba, amit küldtél privátba. Csak belehallgattam; megmondom őszintén, nem igazán érdekelnek most a feminista-antifeminista témák. Ha haza megyek a munkából, James Bond-filmeket nézek (tegnap épp a Goldfingert) meg Stephen Kinget olvasok – kb. most ennyi, amire intellektuálisan vevő vagyok.

      • Foma

        Érdemes pedig végighallgatni, nem megy annyira bele a politikába, inkább mint filmkedvelő, fogalmazza meg a meglátását a témában. Amúgy csináltam egy off-topicot az ilyen jellegű beszélgetésekhez.

Hozzászólás